Fitch ook positiever over Vlaanderen

©Photo News

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de vooruitzichten voor de rating van Vlaanderen opgetrokken van negatief naar stabiel. Vlaanderen heeft bij Fitch net als België een AA-rating. Vorige week werd de Belgische 'outlook' al opgetrokken. Dat houdt in dat de kans op een ratingverlaging slinkt.

De beslissing over Vlaanderen is een gevolg van die over België. Fitch was vooral opgetogen over de begrotingsinspanningen van ons land. Factoren die in de toekomst tot een ratingverlaging zouden kunnen leiden, zijn een verslechtering van de situatie van Dexia, een toename van de publieke schuld, een politieke stilstand na de verkiezingen van 2014 en een verder verlies in competitiviteit.

Wat Vlaanderen betreft, gaat het ratingbureau ervan uit dat KBC het Vlaamse Gewest zal beginnen terugbetalen voor de hulp die de bank-verzekeraar ontving in 2009. 'We verwachten dat het Vlaamse Gewest in 2013 1,17 miljard euro zal ontvangen', luidt het. Ook verwacht Fitch dat de federale regering de begrotingsinspanningen zal aanhouden in aanloop naar de verkiezingen in 2014. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud