Geen registratieplicht voor horecaterrassen vanaf 8 mei

Vanaf zaterdag zijn lege terrassen, zoals hier op de Leuvense Oude Markt, in ons land verleden tijd. ©Tim Dirven

Wie vanaf zaterdag een terrasje doet, moet zijn telefoon- en adresgegevens niet achterlaten.

De overheid en de regionale horecafederaties hebben de laatste details afgeklopt over de coronaregels die gelden na de heropening van de horeca vanaf zaterdag. Zoals bekend mag eten en drinken voorlopig alleen op terrassen buiten. De belangrijkste voorwaarden rond de heropening - met maximaal vier aan een tafel tussen 8 en 22 uur - waren vorige week al in een ministerieel besluit gegoten door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dat ligt nog ter goedkeuring bij de Raad van State en wordt eerstdaags gepubliceerd.

Het horecaprotocol dat vorige zomer al gold, is weer opgevist. Al is er ditmaal geen registratieplicht.

Daarnaast is door de bevoegde ministers met de sector een protocol opgesteld. Vooral om de horecaondernemers een praktisch handvat te bieden om alles coronaveilig te laten verlopen. Dat is eigenlijk gewoon de voortzetting van het horecaprotocol dat vorige zomer al werd gehanteerd, met het kleine verschil dat nu geen registratieplicht zal gelden.

Mensen zullen dus hun adres- en telefoongegevens niet moeten achterlaten bij terrasbezoek, melden verschillende media en wordt ook bevestigd aan De Tijd. Ook vooraf reserveren wordt geen verplichting. Volgens onze info hebben reservatie- noch registratieplicht bij de gesprekken de voorbije weken op tafel gelegen.

Volgens de krant Het Nieuwsblad zal elke zaak ook een Covid-19-coördinator moeten aanstellen om toe te zien op het naleven van de coronamaatregelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud