Advertentie
Advertentie

Gennez voorzitster Universitaire Associatie Brussel

Caroline Gennez blijft politiek actief. - Belga ©BELGA

Caroline Gennez wordt de nieuwe voorzitster van de Universitaire Associatie Brussel, de koepel boven de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Erasmushogeschool Brussel. Gennez gaat de activiteit combineren met haar activiteiten als Kamerlid en gemeenteraadslid in Mechelen.

Voormalig sp.a-voorzitster Caroline Gennez is vandaag verkozen als nieuwe voorzitster van de Universitaire Associatie Brussel, die de VUB en de Erasmushogeschool Brussel overkoepelt. In die functie volgt ze Bart De Schutter, oud-rector van de VUB, op. 

In een persbericht toont rector Paul De Knop zich heel tevreden om Gennez aan het hoofd te krijgen van de Universitaire Associatie. 'Ze brengt heel wat beleidservaring mee,' klinkt het. Gennez ziet het als een van de grootste uitdagingen om een nieuwe democratiseringsgolf in Brussel op gang te brengen. 'De hoofdstad heeft een enorme jeugdwerkloosheid, maar biedt tegelijk enorme economische uitdagingen.' 

De opdracht van Gennez begint met onmiddellijke ingang, maar ze blijft wel politiek actief als Kamerlid en gemeenteraadslid in Mechelen. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud