Advertentie

Gentse 'gijzeling' blijkt valse melding

©BELGA

De vermoedelijke gijzeling in Gent blijkt een valse melding van de 18-jarige man die maandagmorgen beweerde dat zijn vriend gegijzeld werd door vier mannen met kalasjnikovs. Dat werd vernomen bij het Gentse parket. De man is voorlopig aangehouden.

De man die volgens de aangever het slachtoffer was, zegt dat er geen sprake was van bedreigingen of van mannen met kalasjnikovs. De 18-jarige houdt vol dat er kalasjnikovs waren, maar het gerecht hecht geen geloof aan die verklaring.

Het gaat om een illegaal die onlangs veroordeeld werd voor drugsdelicten. De 18-jarige werd aangehouden wegens valse melding en riskeert bij een veroordeling tot twee jaar cel en een geldboete van 1.800 euro. Hij kan mogelijk aansprakelijk gesteld worden voor een deel van de kosten van de operatie. Toxicologisch onderzoek moet duidelijk maken of de jongen, die al eerder veroordeeld werd voor drugsdelicten, onder invloed verkeerde.

De drie mannen die uit de woning werden meegenomen, waren bewoners die niets met de zaak te maken hadden. 'In de woning werden geen wapens of drugs aangetroffen', zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens. 'Alleen de 18-jarige spreekt van vier mannen met kalasjnikovs. Het slachtoffer is uitvoerig verhoord en zegt dat er geen sprake was van gijzeling, bedreigingen of wapens. Er is geen enkele reden meer om het verhaal van de 18-aangever aan te nemen. Hij wordt voorgeleid omdat zijn onjuiste melding een hele hetze veroorzaakte.'

De tiener riskeert bij een veroordeling wegens valse aangifte tot twee jaar cel en een geldboete, en kan moeten opdraaien voor een deel van de kosten van de operatie. 'We konden niet anders dan het verhaal zeer ernstig nemen. De man kwam zeer overtuigend over, en er werden heel veel mensen en middelen ingezet. We onderzoeken of de man onder invloed verkeerde toen hij de aangifte deed', zegt de parketwoordvoerster.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud