Groepsaankoop voor elektrische wagens

©Photo News

De Vlaamse overheid laat een groepsaankoop organiseren voor elektrische wagens en bijbehorende laadsystemen.

De online marktplaats Bobex lanceert vrijdag in opdracht van de Vlaamse overheid de eerste grote groepsaankoop voor elektrische wagens en laadpalen.

'Een primeur voor Vlaanderen en bij uitbreiding voor de rest van Europa', meldt Bobex. De consument kan kiezen uit vier modellen en kan daarbij genieten van een fikse groepskorting en extra promoties. Inschrijven voor de groepsaankoop SamenElektrisch kan tot 15 mei 2019. 'Veel Vlamingen hebben nog koudwatervrees als het op elektrisch rijden aankomt', zegt Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open VLD).

'Met de informatiecampagne 'Van Euh? naar Aha!' werken we allereerst de misverstanden weg. Door bijkomend een groepsaankoop mogelijk te maken, helpen we Vlamingen om echt de overstap te maken.'

Testrit

De Vlaamse overheid heeft zich tot doel gesteld het aandeel batterij-elektrische wagens (BEV) in Vlaanderen tegen 2020 op 7,5 procent te krijgen. De verkoop van batterij-elektrische wagens is de laatste maanden toegenomen, maar blijft erg beperkt in vergelijking met de verkoop van conventionele wagens. In december 2018 bedroeg het marktaandeel BEV 1,94 procent, in 2017 was dat 0,6 procent.

Na een selectieronde werd voor de groepsaankoop een aanbod van vier modellen geselecteerd: Nissan Leaf, Hyundai KONA, Peugeot iON en Renault ZOE. Geïnteresseerden kunnen een testrit maken met een of meerdere voertuigen naar keuze. Behalve de vier wagens is in de groepsaankoop ook laadinfrastructuur opgenomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud