Havenbaas Joachim Coens wil voorzitter van CD&V worden

Havenbaas Joachim Coens wil voorzitter worden van CD&V. ©Jonas Lampens

De burgemeester van Damme wil van de partij een 'platform' maken zoals En Marche van de Franse president Emmanuel Macron.

Volgens Het Nieuwsblad doet de CEO van de haven van Zeebrugge, Joachim Coens, een gooi naar het voorzitterschap van de CD&V. 

'Plots komt de vraag in je op of je die stap wilt zetten. Het hoofd zegt: Laat maar, je hebt al genoeg te doen. Maar het hart stelt: Misschien moet je je aanbieden. Ik weet waar de leden van de partij heen willen', legt Coens uit.

Coens zou al enige tijd nadenken over het verlies van de vorige verkiezingen. Volgens hem zien mensen een politiek die vooral bezig is met ruziemaken, terwijl ze vooral oplossingen willen zien voor hun problemen. 'Je moet niet blind zijn voor wat er in de wereld rondom ons gebeurt: brexit, migratie, klimaat, noem maar op.'

Macron

De partij hoeft niet alleen naar oplossingen te zoeken, want hij wil van CD&V een 'platform' maken zoals de politieke beweging En Marche van Macron. Volgens Coens gaat het in de politiek niet langer over rechts en links. 'Nu gaat het tussen mensen die conflict kiezen en mensen die oplossingen willen zoeken. Dat zit in ons DNA en daar moeten we mensen voor warm maken.'

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud