Huiszoekingen in woning El Kaouakibi in zaak Let's Go Urban

Sihame El Kaouakibi. ©BELGA

In het gerechtelijk onderzoek rond verdachte geldstromen bij Sihame El Kaouakibi's vzw Let's Go Urban vonden donderdag een aantal huiszoekingen plaats.

Het parket van Antwerpen liet huiszoekingen uitvoeren in de privéwoning van Sihame El Kaouakibi en op de hoofdzetels van haar vennootschappen. Het ging daarbij onder meer op zoek naar boekhoudkundige stukken.

Daarbij was naast de onderzoeksrechter en het parket ook Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) aanwezig. El Kaouakibi is tot nader order parlementslid en geniet dus nog parlementaire onschendbaarheid, wat Homans' aanwezigheid verklaart.

Het Antwerpse parket heeft op 5 februari een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke strafbare feiten rond de werking van de vzw Let’s Go Urban. Op 16 februari werd door El Kaouakibi een klacht met burgerlijke partijstelling neergelegd. De klacht is gericht tegen onbekenden. Het parket heeft de twee onderzoeken op 15 maart 2021 samengevoegd in één gerechtelijk onderzoek. 

De onderzoeksfeiten rond Let's Go Urban betreffen valsheid in geschrifte, bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding, subsidiefraude, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica en externe en interne hacking.

De afgelopen weken werd de feiten uitgebreid op basis van nieuwe gegevens. De onderzoeksrechter heeft een onafhankelijke bedrijfsrevisor aangesteld om een rapport te maken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud