Jaak Gabriëls moet voor rechter verschijnen

Jaak Gabriëls

De raadkamer heeft minister van staat en oud-burgemeester van Bree Jaak Gabriëls (Open VLD) voor een zwendel met valse facturen naar de correctionele rechtbank doorverwezen.

De raadkamer in Tongeren heeft  beslist Jaak Gabriëls naar de correctionele rechtbank door te verwijzen om zich te verantwoorden voor onder meer schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen, gebruik van valse stukken en verduistering van gelden. Naast Gabriëls is ook oud-schepen van Bree en voormalig provincieraadslid Maarten De Ceulaer doorverwezen.

Bij een zwendel met valse facturen zouden 41 personen en vennootschappen betrokken zijn. Er zou een valse facturatiestroom zijn opgezet met betrokkenheid van de stad Bree, het OCMW, het Autonoom Gemeentebedrijf en een twintigtal vennootschappen. De facturen gingen over drukkerij- en publiciteitskosten, maar de diensten zouden aan de lokale afdeling van de liberale partij zijn geleverd en niet aan de stad of het OCMW.

Via het systeem van fictieve facturen zouden gelden naar de Breese afdeling van Open VLD, Verjonging, zijn doorgesluisd. Nadat de huidige burgemeester van Bree, Liesbeth Van der Auwera (CD&V), in 2013 mogelijke wanpraktijken had gemeld, gingen speurders van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie van de federale gerechtelijke politie meermaals op bezoek in het stadhuis van Bree, bij Gabriëls thuis en bij Maarten De Ceulaer. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud