Kabinetschef Di Rupo op Antwerpse sp.a-lijst

Yasmine Kherbache, kabinetschef van premier Di Rupo (Foto Photo News) ©Photo News

Yasmine Kherbache, kabinetschef van premier Elio Di Rupo (PS), krijgt de tweede plaats op de Antwerpse stadslijst, de samenwerking tussen sp.a en CD&V.

Patrick Janssens, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Antwerpen, heeft een opvallende transfer beet. Yasmine Kherbache (39) versterkt de Antwerpse stadslijst, een verbond tussen sp.a en CD&V. 'Yasmine Kherbache behoort met haar gemengde afkomst (Belgische moeder en Algerijnse vader, red.) tot die generatie Antwerpenaars voor wie diversiteit vanzelfsprekend is', klinkt het in een persbericht.

De moeder van twee jonge kindjes kwam op zesjarige leeftijd met haar ouders en broer naar België. Ze studeerde rechten aan de KULeuven en ULB en begon haar professionele loopbaan als advocaat aan de balie van Brussel en Antwerpen.

Kherbache is kabinetschef sociaal-economisch beleid van Di Rupo. Daarvoor was ze kabinetschef van Vlaams vicepremier Ingrid Lieten en Frank Vandenbroucke.

'We leerden Kherbache kennen tijdens verschillende onderhandelingen met de Vlaamse en de federale regeringen, en ondervonden dat ze daar altijd met veel enthousiasme de Antwerpse dossiers verdedigde', aldus burgemeester Patrick Janssens. 'Ze heeft de capaciteit om ook in soms moeilijke omstandigheden de rust te bewaren en constructief over de partijgrenzen heen naar oplossingen te zoeken. Een manier van werken die we in Antwerpen de laatste jaren ook steeds hebben gehuldigd.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud