Advertentie

Kabinetschef Weyts wordt VRT-regeringscommissaris

©Photo News

Jeroen Tiebout volgt Rudi De Kerpel op als regeringscommissaris bij de VRT. De Kerpel stapte in oktober op nadat hij in opspraak was gekomen bij een audit.

Jeroen Tiebout is vrijdag door de Vlaamse regering benoemd tot regeringscommissaris bij de VRT. Hij volgt Rudi De Kerpel op.

Tiebout werd in 2018 kabinetschef van toenmalig minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Die volgde hij in 2019 mee naar het kabinet Onderwijs. Eerder werkte Tiebout als woordvoerder van de minister. Hij zal de functie van regeringscommissaris combineren met die van kabinetschef.

Tiebout zit in de raad van bestuur en moet als regeringscommissaris toekijken of de VRT de beheersovereenkomst met de Vlaamse regering nakomt. Die overeenkomst lijnt de activiteiten van de openbare omroep af en bepaalt op welke overheidsmiddelen ze recht heeft. De regeringscommissaris rapporteert rechtstreeks aan de minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA).

Tegen het einde van het jaar wil de regering een nieuwe beheersovereenkomst voor de periode 2021-2025 af hebben. Deze week lekten al enkele grote lijnen uit een voorlopige versie van de overeenkomst uit in de media.

Tiebout wordt, net zoals zijn voorganger De Kerpel, benoemd in naam van de N-VA. De Kerpel legde zijn functie als regeringscommissaris in oktober neer. Een auditverslag had integriteitsinbreuken aan de top van de VRT blootgelegd. Daarin werd De Kerpel vermeld. Hij had via zijn bedrijven herbruikbare bekers en boeketten geleverd voor het VRT-evenement 'De warmste week', wat onverenigbaar was met zijn functie van bestuurder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud