'Kom met projecten'

Er wordt in ons land te veel gespaard om goed te zijn. Ook in het subsidiepotje van de Vlaamse overheid zit een pak geld. In een interview met De Tijd roept minister-president Kris Peeters de bedrijven in Vlaanderen op om 'projecten voor te stellen'.

Kmo's klagen dat ze zo moeilijk kredieten kunnen lospeuteren bij de banken. Terwijl die banken met een teveel aan spaargeld zitten. In overleg met de banksector bekijkt Peeters hoe dat geld op een verstandige manier in de economie kan worden geïnvesteerd.

Hij wijst erop dat de Vlaamse overheid met hetzelfde probleem zit: in verschillende subsidiepotjes zit geld dat niet benut wordt. 'Het komt er nu op aan dat geld in de ondernemersprojecten te stoppen en te laten renderen.'

De projecten moeten wel aan duidelijke criteria voldoen. De 200 miljoen die in het Vlaams economiefonds TINA (Transformatie, INnovatie, Acceleratie) zit zullen enkel toegekend worden aan strategische projecten die 'echt bijdragen tot de transformatie van de Vlaamse economie'. Ze moeten passen in de programma's van Vlaanderen in Actie of van het Nieuw Industrieel Beleid, verduidelijkt Peeters.

Lees het volledige interview zaterdag in De Tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud