Kookapp van Vlaamse overheid kost half miljoen

Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) verklaart dat de app met gezonde recepten 550.000 euro heeft gekost. ©Photo News

Een app van de overheid die Vlamingen moet aanzetten gezond te koken, blijkt 550.000 euro te kosten. Critici roepen op tot een kerntakendebat.

Vorige week lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven een app en website met recepten om goedkoop en gezond te koken. Goed voor een kostenplaatje van 550.000 euro, zo blijkt dinsdag uit een vraag van Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) aan bevoegd minister Wouter Beke (CD&V). 

We moeten als overheid het geld geven aan dingen die er echt toe doen, in plaats van pleziertjes waar er al alternatieven zat voor zijn.
Maurits Vande Reyde
Vlaams Parlementslid Open VLD

De app, die werd ontwikkeld door het Gentse techbedrijf Endare, bevat naast duizend recepten ook informatie over gezonde voeding. De Vlaamse overheid wil zo betrouwbare informatie voor iedereen toegankelijk maken. Maar daar hangt dus een prijskaartje aan vast van meer dan een half miljoen euro. Vande Reyde vindt dat de overheid dat geld beter investeert in haar kerntaken. 'We moeten als overheid het geld geven aan dingen die er echt toe doen, in plaats van pleziertjes waar er al alternatieven zat voor zijn', aldus het parlementslid.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven kwam eind vorig jaar al in een mediastorm terecht toen Beke besloot te besparen op het preventiebeleid. De 60.000 euro aan besparingen op zelfmoordpreventie werden uiteindelijk teruggedraaid, maar het Vlaams Insituut Gezond Leven moet het tegenwoordig met 220.000 euro minder doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud