Advertentie

Let's Go Urban officieel failliet verklaard

Sihame El Kaouakibi ©Patrick De Roo/ID

De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft Let's Go Urban, het jongerenproject van de gevallen politica Sihame El Kaouakibi, failliet verklaard.

De facto viel het doek vorige maand al voor de vzw Let's Go Urban (LGU), toen voorlopig bewindvoerster Annemie Moens het faillissement aanvroeg. Nadat de stad Antwerpen de samenwerking met LGU in april had stopgezet en de subsidiestroom voor de organisatie opdroogde, zag Moens geen andere oplossing meer.

Samen met haar cocurator zal Moens het faillissement nu verder afhandelen. Ze zal onder meer het strafrechtelijk onderzoek naar de subsidies opvolgen en zich buigen over de vorderingen van schuldeisers. 'Er zijn eisbare schulden van bijna 200.000 euro', zei ze vorige week in de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Daartegenover staat de schamele som van 600 euro op de bankrekening van de vzw.

WannaWork?

Ook Sihame El Kaouakibi, die uit Open VLD stapte en sindsdien als onafhankelijk Vlaams Parlementslid zetelt, zal een uitnodiging krijgen voor een gesprek. De werking van Let's Go Urban wordt mogelijk onder een andere vlag voortgezet door een andere organisatie. Daar bestaat nog geen duidelijkheid over.

Binnenkort buigt de ondernemingsrechtbank zich over het faillissement van WannaWork. Dat is het interimbureau gericht op kansarme jongeren dat El Kaouakibi in het leven riep en dat begin dit jaar overgenomen werd door Vivaldis Interim.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud