Advertentie

Lichte versoepeling voor hoger onderwijs

Een lege aula aan Universiteit Gent. Binnen een week worden campusactiviteiten in heel beperkte mate weer mogelijk. ©BELGA

Vanaf maandag 30 november worden in het hoger onderwijs practica en 'campusmomenten' in zeer beperkte mate weer mogelijk. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist.

De Vlaamse regering versoepelt volgende week heel licht de coronamaatregelen voor het hoger onderwijs. Vanaf maandag 30 november zullen campusmomenten en practica in het hoger onderwijs opnieuw 'in zeer beperkte mate' mogelijk zijn. Universiteiten en hogescholen zullen ook stille studieplekken kunnen openstellen voor studenten die daar nood aan hebben.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt dat maandag bekend, na overleg met virologen, de universiteiten (VLIR), de hogescholen (VLHORA) en de studenten (VVS). Activiteiten van eerstejaarsstudenten krijgen prioriteit.

Sinds eind oktober is in het hoger onderwijs alleen nog afstandsonderwijs toegelaten, behalve voor sommige zorgopleidingen.

Boostersessies

Universiteiten en hogescholen zullen zogenaamde 'boostersessies' kunnen organiseren om studenten in een versneld tempo klaar te stomen voor examens. Essentiële practica kunnen ook opnieuw doorgaan, wat bijvoorbeeld voor kunstopleidingen cruciaal is, zegt Weyts.

De instellingen kunnen zelf bepalen welke practica als essentieel worden beschouwd. Ook kunnen stille studieplekken ingericht worden voor een beperkt aantal studenten dat daar echt nood aan heeft.

Weyts benadrukt dat afstandsonderwijs de norm blijft. Maximaal 10 procent van de campusactiviteit mag worden benut.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud