Liesbeth Homans ontslagen uit het ziekenhuis

Liesbeth Homans. ©BELGA

De N-VA’ster legt morgen de eed af als eerste vrouwelijke minister-president. Dat had eigenlijk vandaag moeten gebeuren, maar donderdag werd ze opgenomen met hartklachten.

In een tweet laat Homans weten dat ze na de laatste onderzoeken het ziekenhuis mocht verlaten. Homans liet de flauwe grappen op de sociale media niet aan haar hart komen: de artsen verzekeren dat haar hart nog wel even meekan.

Dinsdag vervangt Homans dus huidig minister-president Geert Bourgeois, die zijn zitje in het Europees Parlement opneemt. Oorspronkelijk zou de bijzondere ministerraad morgen om 10 uur beginnen, maar hij is vervroegd naar 9 uur. De eedaflegging op het koninklijk paleis staat nu gepland om 10 uur.

Door de vervanging levert de N-VA niet alleen de historische mijlpaal van eerste vrouwelijke Vlaamse minister-president, voor Homans betekent het ook een comeback in haar partij.

Meest logische kandidaat

Over de doorschuifoperatie was in de Vlaamse regering en bij de N-VA weinig discussie. Als viceminister-president was Homans de meest logische kandidaat. Dat de N-VA zo de eerste vrouwelijke regeringsleider in Vlaanderen levert, is meegenomen.

Nu Homans minister-president in lopende zaken wordt, is de kans volgens een partijgenoot groot dat ze ook opnieuw minister wordt. Wellicht krijgt ze in een volgende regering wel een lichtere portefeuille, of combineert ze die niet meer met het viceminister-presidentschap.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud