Lydia Peeters en Bart Somers worden liberale ministers

Lydia Peeters (Open VLD) werd na het vertrek van Bart Tommelein uit de Vlaamse regering Vlaams minister. ©BELGA

De top van de Vlaamse liberalen heeft de koppen bij elkaar gestoken om de Vlaamse ministers aan te duiden. Bart Somers en Lydia Peeters worden de twee Vlaamse ministers.

Alle Vlaamse regeringspartijen hebben intussen hun ministers aangeduid. Maar Open VLD deed dat tot ieders verrassing dinsdagavond nog niet.

De partij haalde de bevoegdheden Inburgering en Integratie binnen en Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening. Maar het was nog niet duidelijk wie minister zou worden.

De G7 - de partijtop van Open VLD - zat woensdagochtend samen. Somers was een zekerheid, maar de druk op partijvoorzitter Gwendolyn Rutten was groot om te springen. Uiteindelijk besliste de partijtop om Lydia Peeters naast Somers naar de Vlaamse regering te sturen.

De Limburgse is sinds september 2019 Vlaams minister van Energie, Financiën en Begroting nadat Bart Tommelein burgemeester van Oostende werd. Daarvoor was ze tien jaar lang Vlaams Parlementslid. Ze was ook sinds 2001 burgemeester van Dilsem-Stokkem.

Bart Somers is sinds 2001 burgemeester van Mechelen. In 2003 was hij al kort minister-president van de Vlaamse regering. In de vorige regeerperiode was hij fractievoorzitter van de liberalen in het Vlaams Parlement. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud