Mahdi zet imam land uit na homofobe uitspraken

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi. ©James Arthur

Na homofobe uitspraken besloot staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) de verblijfsvergunning van een Turkse imam niet te verlengen. Hij krijgt het bevel om het grondgebied te verlaten.

'Wie haat komt zaaien in onze maatschappij heeft hier geen plaats', laat Sammy Mahdi in een persbericht weten. 'Het stigmatiseren van de holebigemeenschap en dit soort boodschappen verspreiden kunnen wij niet tolereren. Ik til zwaar aan homofobe uitspraken die gebeuren in een geloofsgemeenschap. Als imam heb je een voorbeeldfunctie en zeker als je ooit het recht hebt gekregen om in België te mogen werken. Wie zich niet aan onze waarden wil houden, moet daar de gevolgen van dragen', zegt de staatssecretaris.

Yesil Cammii-moskee

De Vlaamse minister van Samenleving Bart Somers (Open VLD) startte de procedure om de erkenning in te trekken van de Yesil Camii-moskee in Houthalen-Helchteren, waar de imam actief was. De beslissing van Somers volgt na een advies van het Agentschap Binnenlands Bestuur. De moskee Yesil Camii in Houthalen-Helchteren dreigt haar erkenning te verliezen wegens het verspreiden van haatdragende en discriminerende boodschappen over de lgbt-gemeenschap, staat in een persbericht van het kabinet-Somers.

De imam van Yesil Camii deelde op zijn Facebook-pagina een bericht dat op een discriminerende manier uitlegt waarom homoseksualiteit in de islam verboden is en dat homoseksualiteit ziekte en verval meebrengt. Daarnaast deelde de officiële Facebook-pagina van Yesil Camii een lang bericht van Diyanet, het Turkse presidium voor godsdienstzaken, waarin werd uitgelegd dat homoseksualiteit in de islam verboden is omdat het de toekomst en de familie ondermijnt, en een van de grootste bedreigingen is voor de maatschappij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud