Marianne Thyssen (CD&V) wordt voorzitter KU Leuven

Marianne Thyssen wordt op 1 juni voorzitster van de raad van bestuur van de KU Leuven. ©REUTERS

Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen (CD&V) volgt professor Herman Daems op als voorzitter van de raad van bestuur van de KU Leuven.

Thyssen zal de functie - het gaat niet om een voltijdse baan - opnemen vanaf 1 juni. Tot dan blijft Daems, die sinds 2012 voorzitter is, aan het roer.

Thyssen is een oud-studente en -assistente van de rechtenfaculteit van de KU Leuven, gewezen CD&V-partijvoorzitster en nu Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken. De raad van bestuur droeg haar als enige kandidaat voor het voorzitterschap voor.

Ik rond mijn loopbaan af waar ik ze begonnen ben en krijg meteen de kans iets terug te doen voor mijn alma mater.
Marianne Thyssen
Nieuwe voorzitster KU Leuven

'Thyssen kent de KU Leuven goed', zegt rector Luc Sels. 'Ze was al een tijd actief in een van de hogere besturen en bleef ook nadien in contact met de unief. In de eerste maanden van 2020 kan ze zich geleidelijk inwerken in de functie van voorzitster en als waarnemer participeren aan de vergaderingen van de raad van bestuur.'

Cirkel rondmaken

'Ik dank de KU Leuven voor het vertrouwen', reageert Thyssen. 'Dit voorzitterschap geeft me de kans de cirkel rond te maken: ik rond mijn loopbaan af waar ik ze begonnen ben, en krijg meteen de kans iets terug te doen voor mijn alma mater.'

De raad van bestuur is het overkoepelende bestuursorgaan van de KU Leuven. Hij zet mee de grote lijnen van het beleid uit en draagt daar de juridische verantwoordelijkheid voor. De raad bestaat uit 25 leden: naast de rector, de drie groepsvicerectoren, de algemeen beheerder en twee student-bestuurders biedt de raad plaats aan 18 externe bestuurders. Onder die externe leden zitten met Herman Van Rompuy en Inge Vervotte nog twee andere prominente ex-ministers van CD&V.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud