Meeste scholen weer open

©BELGAIMAGE

Leerlingen van de tweede en derde graad mogen vanaf maandag weer voltijds naar school, al mogen de directies ervoor opteren nog gedeeltelijk afstandsonderwijs te blijven geven.

Voor het eerst sinds de herfstvakantie mogen middelbare scholen hun leerlingen uit de tweede en derde graad weer voltijds naar school laten komen. Ze worden daartoe echter niet verplicht. Hoeveel scholen ervoor opteren toch door te gaan met gedeeltelijk afstandsonderwijs is nog niet duidelijk.

Volgens Katholiek Onderwijs Vlaanderen gaan de meeste scholen wel weer volledig open voor alle leerlingen, maar zijn er hier en daar lokaal enkele die toch nog vasthouden aan afstandsonderwijs.

Sommige scholen wachten nog een week om volledig over te schakelen op contactonderwijs, maar andere zullen dat niet doen.
Jan Crombez
Woordvoerder Katholiek Onderwijs Vlaanderen

'Sommige scholen wachten nog een week om volledig over te schakelen op contactonderwijs, maar andere zullen dat niet doen', verklaart woordvoerder Pieter-Jan Crombez. Dat kan zijn omdat het afstandsonderwijs goed werkt en de voorkeur geniet van leerkrachten en leerlingen of omdat ze geen toelating hebben gekregen van de preventieadviseur.

Ook het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap heeft weet van scholen die niet alle leerlingen zullen ontvangen op school. Het is moeilijk om daar een cijfer op te plakken, maar de meeste scholen zullen wel overschakelen op volledig contactonderwijs, klinkt het.

Heropening samenleving

De heropening van de scholen is een van de eerste stappen in de heropening van het maatschappelijk leven in Vlaanderen. Vanaf 1 augustus zou Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) opnieuw sportevenementen met publiek willen laten doorgaan. Voor outdoorevents hoopt Jambon vanaf juli weer 5.000 toeschouwers toe te laten. De horeca kan volgens hem maar open als het aantal patiënten op intensieve zorgen onder 500 zakt. Federaal premier Alexander De Croo (Open VLD) denkt dat het in de tweede helft van de zomer mogelijk moet zijn om enkele grotere festivals te organiseren.

Het gaat om voorstellen. De beslissing over verdere versoepelingen wordt dinsdag door de federale en de gewestregeringen samen genomen op het Overlegcomité.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud