Advertentie
Advertentie

Muyters sleutelt aan raad van bestuur Technopolis

Technopolis is het doecentrum voor technologie in Mechelen. ©technopolis

Huidig voorzitter Luc Van den Brande blijft aan het roer, net als topman Erik Jacquemyn. Het mandaat van Jacquemyn wordt met een jaar verlengd, in afwachting van het actieplan van de nieuwe raad van bestuur.

Het technologisch doecentrum Technopolis ligt al een tijdje onder vuur. Een open brief van een reeks medewerkers leidde tot een audits van de consultancybureaus PwC en Accord Group.

Die audits, die De Tijd kon inkijken, zijn snoeihard voor CEO Erik Jacquemyn. Ze tekenen een angstcultuur en een diepe malaise bij Technopolis. Op basis van die audit schortte Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) de werkingssubsidies voor 2015 op en eiste een actieplan van de raad van bestuur, die dat ondertussen bezorgde. 

Vandaag wordt op een algemene vergadering van Technopolis de nieuwe raad van bestuur benoemd. Die timing staat los van de malaise bij Technopolis. De Vlaamse regering besliste om de politieke afvaardiging te verkleinen tot acht personen. Die acht bestuurders trekken vervolgens vier onafhankelijke bestuurders aan in een open kandidatuur.

Luc Van den Brande, voormalig Vlaams minister-president voor CD&V, blijft de raad van bestuur voorzitten. Ook Paul De Hondt, kabinetsmedewerker van Hilde Crevits (CD&V), behoudt zijn zitje. CD&V zendt daarnaast ook voormalig Vlaams Parlementslid Sabine Poleyn uit, die tijdens de vorige regeerperiode rond de combinatie onderwijs en techniek werkte. 

Voor Open VLD zetelen de Mechelse schepen Greet Geypen (Open VLD) en Didier De Blauwe. De N-VA stuurt Lieven Van Wichelen, adjunct-kabinetschef van vicepremier Jan Jambon (N-VA), en Vlaams fractiemedewerker Herwig Hermans. 

Tot slot behoudt Joke Dehond, CEO van het Antwerpse softwarebedrijf Innovative Designers, haar zitje. 

Actieplan

Ook topman Erik Jacquemyn blijft aan. Zijn mandaat wordt met een jaar verlengd. Er komt wel een evaluatie zes maanden nadat het actieplan is goedgekeurd. 'We geven hiermee een duidelijk signaal', luidt het op het kabinet-Muyters. 

De minister wacht met een officiële reactie op het actieplan tot de nieuwe raad van bestuur de audits grondig heeft kunnen doornemen en het actieplan eventueel heeft kunnen herwerken. Hij bezorgt de nieuwe raad van bestuur wel al zijn opmerkingen bij het eerste ontwerp van het actieplan. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud