N-VA geeft in 2016 schepen aan Open VLD

De belangrijkste auteurs van het Antwerps bestuursakkoord 'respect voor A'. (Foto: Belga) ©BELGA

In Antwerpen stelde N-VA haar leden van het nieuwe bestuur voor. Toekomstig burgemeester Bart De Wever zei dat na drie jaar een van de schepenambten van zijn partij naar Open VLD gaat om 'stabiliteit aan de coalitie te geven'. De officiële voorstelling van het voltallige schepencollege volgt pas dit weekend.

Bij de voorstelling van de schepenen van N-VA viel een verrassing uit de bus. Na drie jaar komt iemand van Open VLD N-VA'er Rob Van de Velde vervangen in het college. Volgens De Wever was die ingreep nodig om stabiliteit aan de coalitie te geven. Wie dat zal worden, maken de liberalen later bekend.

Liesbeth Homans, tweede in de rangorde binnen de N-VA en mee aan de onderhandelingstafel tijdens de coalitiegesprekken, mocht niet ontbreken in het schepencollege. Zij gaat het sociale beleid in Antwerpen uittekenen als schepen van Sociale Zaken en voorzitter van het OCMW. 

Derde N-VA'er in het stadsbestuur wordt Koen Kennis als schepen van Financiën. Verder krijgen ook Rob Van de Velde en Ludo Van Campenhout een plaats in het bestuur. Verrassende naam bij N-VA is die van Nabila Ait Daoud. De vrouw die nu een broodjeszaak uitbaat, wordt schepen van Jeugd.

Voor Open VLD neemt Claude Marinower plaats in het schepencollege. Hij mag zich warmlopen voor een mandaat op Onderwijs. Na drie jaar komt daar dus nog een schepen voor Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening bij. Die Antwerpse liberaal neemt dan ook de bevoegdheid voor Middenstand over van Koen Kennis. 

Bij CD&V komen er wellicht geen positiewissels. Huidig havenschepen Marc Van Peel blijft zo goed als zeker op post. Partijgenoot Philip Heylen behoudt zijn verantwoordelijkheid over Cultuur en krijgt er wellicht ook Economie bij.

Een gezamenlijke voorstelling van het nieuwe schepencollege volgt pas dit weekend. Enkel bij N-VA heeft een partijcongres het licht immers op groen gezet voor het bestuursakkoord. Bij CD&V staat vanavond (dinsdag) een congres op de agenda. Bij Open VLD pas zaterdag.

Het Antwerpse Stadsbestuur

Bart De Wever (N-VA): burgemeester

Liesbeth Homans (N-VA): schepen van Sociale zaken, Wonen, Diversiteit en Inburgering, Samenlevingsopbouw en Loketten

Koen Kennis (N-VA): schepen van Financiën, Mobiliteit, Toerisme, Binnengemeentelijke Decentralisatie en Middenstand 

Ludo Van Campenhout (N-VA): schepen van Sport, Diamant, Openbare Werken, Markten en Foren en Personeel

Nabila Ait Daoud (N-VA): schepen van Jeugd en Leefmilieu

Rob Van de Velde (N-VA): schepen van Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening (maakt na drie jaar plaats voor iemand van Open VLD)

Marc Van Peel (CD&V): schepen van Haven, Industrie en Werk (onder voorbehoud)

Philip Heylen (CD&V): schepen van Cultuur, Economie, Stads- en buurtonderhooud, Patrimonium en Erediensten (onder voorbehoud)

Claude Marinower (Open VLD); schepen van Onderwijs (onder voorbehoud)

 


 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud