'Negatief advies voor Limburgse Noord-Zuidverbinding'

Het militair domein in Houthalen-Helchteren - Foto Belga

De auditeur van de Raad van State adviseert om de plannen voor de Noord-Zuidverbinding in Limburg te vernietigen. Dat schrijft Het Belang Van Limburg dinsdag.

De weg moet Noord-Limburg verbinden met de rest van de provincie, maar enkele milieubewegingen en omwonenden trokken naar de rechter. Het voorziene traject tussen Hechtel en Houthalen-Helchteren zou immers door een natuurgebied lopen. Eind deze maand wordt de uitspraak van de Raad van State verwacht.

Vorig jaar schorste de Raad van State al de plannen voor de Noord-Zuidverbinding, zodat er niets meer mocht gebeuren. De werken konden dus nog niet beginnen. De Limburgse Milieukoepel, Natuurpunt, Limburgs Landschap en enkele buren waren de rechtszaak begonnen tegen de plannen voor de omleidingsweg. Die moet snel vervoer mogelijk maken tussen Hasselt en Eindhoven en wordt beschouwd als een van de missing links in Vlaanderen.

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) werkt nog niet aan een plan B voor als de Raad van State straks de plannen ook zou vernietigen. 'Nee, we hebben een nieuwe motivatie ingediend en intussen wachten we op de uitspraak', zegt zijn woordvoerder Thomas Pollet in Het Belang Van Limburg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud