'Niet in regering zonder Oosterweel-deal'

Bart De Wever - Foto Photo News ©Photo News

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat er voor de verkiezingen van mei volgend jaar een oplossing komt voor de Oosterweelverbinding.

De Wever, de Antwerpse burgemeester, heeft er goede hoop op dat deze Vlaamse regering nog de nodige beslissingen neemt. Gebeurt dat niet, dan zal de N-VA niet in een volgende Vlaamse regering stappen als de oplossing niet in het regeerakkoord staat. Dat zei hij woensdag in het VRT-programma 'Villa Politica'.

Volgens De Wever is het nog even wachten op de resultaten van de studie die de milieu-effecten in kaart brengt van de verschillende alternatieve tracés voor de verbinding. 'Dat is echt voor binnenkort en dan is het natuurlijk het moment om knopen door te hakken. Ik ben er optimistisch over dat die regering de daadkracht zal hebben om dat te doen.'

De Wever zou het goed vinden dat de beslissing voor de verkiezingen komt. 'Dan heb je ook een democratisch toetsingsmoment. Maar als dat om welke reden dan ook niet zou lukken, dan zie ik de N-VA echt niet in de Vlaamse regering stappen zonder dat de oplossing integraal in het regeerakkoord staat. Vanaf dan is het uitvoeren geblazen. Maar ik verkies het andere scenario, met name dat deze regering nog beslist.'

'Het is geen dossier om trots op te zijn en ik denk dat je niet meer voor de kiezer kan verschijnen zonder oplossing', besluit De Wever.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud