Nieuwe rector KU Leuven heeft zijn bestuursploeg rond

De nieuwe Leuvense rector Luc Sels. ©BELGA

De nieuwe Leuvense rector Luc Sels heeft zijn bestuursploeg klaar. Tine Baelmans, die eerder al vicerector studentenbeleid was, wordt verantwoordelijk voor onderwijs.

Luc Sels won in mei de Leuvense rectorverkiezingen van Rik Torfs. Hij heeft nu zijn ploeg van vicerectoren gevormd.

Tine Baelmans, professor toegepaste mechanica aan het departement Werktuigkunde, krijgt de belangrijke onderwijsportefeuille. Baelmans was onder rector Mark Waer tussen 2009 en 2013 al als vicerector bevoegd voor studentenbeleid en diversiteitsbeleid. Tijdens de rectorverkiezingen kwam ze in De Tijd naar buiten omwille van haar ongerustheid over het rectorschap van Rik Torfs. 

Peter Lievens, huidig decaan van de faculteit wetenschappen, wordt vicerector internationaal beleid. Lievens steunde Sels openlijk tijdens de rectorverkiezingen. Nochtans was ook hij 'rectorabel.'

'Luc is een veel betere kandidaat dan ik geweest zou zijn', zei Lievens tijdens de campagne. 'Hij heeft de politieke contacten die ik niet heb. We hebben nu echt nood aan iemand die voor het geheel werkt, niet voor zichzelf, zijn achterban of zijn vrienden.'

Voor onderzoeksbeleid valt de keuze van Sels op Reine Meylaerts, professor literatuurwetenschap. Chantal Van Audenhove, professor psychologie, wordt vicerector diversiteits- en studentenbeleid.

Leuven kent ook vicerectoren voor de verschillende wetenschapsgroepen. Voor de groep wetenschap en technologie wordt dat Gerard Govers, die professor geografie is. Bart Raymaekers, de huidige decaan wijsbegeerte, wordt vicerector van de humane wetenschappen. Chris Van Geet, diensthoofd kindergeneeskunde aan het universitair ziekenhuis, wordt vicerector biomedische wetenschappen.

Tot slot wordt Piet Desmet, professor in de taal- en letterkunde, vicerector voor de campus KULAK in Kortrijk.

Lees dit weekend in De Tijd een interview met Luc Sels. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect