interview

Nieuwe Unizo-topman: 'Wij weten het beste wat goed is voor de economie'

Danny Van Assche is de nieuwe topman van werkgeversorganisatie Unizo. ©BELGIAN

Danny Van Assche, de opvolger van Karel Van Eetvelt, gelooft dat er een nieuwe dynamiek in het sociaal overleg kan worden gebracht.

Sinds de mislukking van het sociaal overleg over de proefperiode in juni zitten de relaties tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties onder het vriespunt. Bij zijn afscheidsinterview noemde ex-Unizo-topman Karel Van Eetvelt het overleg op nationaal niveau in de Groep van Tien zelfs één grote illusie.

Van Eetvelts opvolger Danny Van Assche, die overstapt van Horeca Vlaanderen en eerder als adviseur voor Unizo werkte, wil evenwel met een schone lei starten. ‘Ik ben een believer van het overleg’, zegt hij. De 45-jarige Wilrijkenaar, die woensdag door de raad van bestuur van Unizo naar voren werd geschoven, steekt de hand uit naar de bonden.

‘De sociale partners zijn zo machtig als ze zelf willen en ze zijn op hun machtigst als ze akkoorden sluiten’, zegt Van Assche. ‘Het is dan ook mijn volste bedoeling om tot sociale akkoorden te komen. En ik geloof ook dat we terug een dynamiek op gang kunnen brengen.’

Karel Van Eetvelt geloofde aanvankelijk ook in de Groep van Tien, maar merkte in de realiteit dat het niet werkt. Waarom zou het nu wel lukken?

Van Assche: ‘Het overleg gaat met pieken en dalen. De voorbije jaren worden er heel moeilijk akkoorden afgesloten, wat erop wijst dat we in een dal zitten. Maar we mogen niet vergeten dat we 70 jaar van sociale dialoog achter de rug hebben en dat er ook heel wat successen zijn geboekt. Ook in de jaren 80 ging het soms moeilijk, maar nadien is er een periode gekomen dat het beter ging. Het is dus onze verdomde plicht te blijven proberen akkoorden te sluiten. Want als we niet overeenkomen, is het de regering die beslist.’

En die neemt minder goede beslissingen?

Van Assche: ‘Ik ben er van overtuigd dat er betere maatregelen worden doorgevoerd als werknemers, werkgevers en zelfstandige ondernemers ze zelf onderhandelen. Wij weten nog altijd het beste wat goed is voor de economie.’

Is dat een uitgestoken hand naar de vakbonden?

Van Assche: ‘Ja, dat is een uitgestoken hand. Ik ben een believer van het overleg. Maar dat betekent niet dat we met alles akkoord zullen gaan.’

Waarom stapt u eigenlijk over naar Unizo?

Van Assche: ‘Als slagerszoon met een brilletje heb ik met eigen ogen gezien wat ondernemerschap betekent. Mijn ouders hebben zich volledig voor hun zaak ingezet, ze gingen door het vuur voor het klanten, telden hun uren niet en werden niet betaald als ze met vakantie gingen. En zo is dat voor alle zelfstandige ondernemers. Ik heb jarenlang de belangen van de horeca-uitbaters verdedigd. Ik ben blij dat ik nu hetzelfde kan doen voor alle ondernemers.’

Wat worden uw belangrijkste prioriteiten bij Unizo?

Van Assche: ‘Mijn eerste opdracht is de erfenis beheren die ik van Karel Van Eetvelt heb gekregen. We blijven op hetzelfde elan verder werken. Dat betekent dat we inzetten op het ondernemerschap van morgen en niet dat van gisteren. We moeten daarom kijken naar de grote uitdagingen, zoals de digitalisering. Het ondernemerslandschap zal er binnen vijf jaar volledig anders uitzien dan vandaag en daar moeten we ons op voorbereiden. Ook moeten we zorgen dat onze bedrijven zich voorbereiden op de veranderende arbeidsmarkt. Nu hebben ondernemingen al heel wat moeite om de juiste werknemer te vinden en dat zal alleen maar moeilijker worden.’

Heeft het voor uw benoeming meegespeeld dat u een CD&V-achtergrond heeft?

Van Assche: ‘Uiteraard niet. Ik heb enige tijd een lokale rol gespeeld bij die partij. Maar sinds ik mijn functie heb opgenomen bij Horeca Vlaanderen, heb ik alle andere functies neergelegd. Ik vind dat niet meer dan normaal, want in die functie en bij Unizo moet ik met elke politieke partij goede banden onderhouden. Ik ben dan ook heel blij dat er veel positieve reacties zijn gekomen van ministers en parlementsleden van alle kleuren.’

Van Eetvelt schuwde de controversiële uitspraken niet. Is dat ook uw stijl?

Van Assche: ‘Ik heb heel veel geleerd van Karel Van Eetvelt toen ik zelf nog voor Unizo werkte. En door hem bezig te zien toen ik al bij Horeca Vlaanderen werkte. Hij heeft getoond dat je heel duidelijk een standpunt moet verdedigen in de media, maar dat je altijd alle lijnen moet openhouden om tot oplossingen te komen. Dat heeft Karel zo gedaan en dat wil ik ook doen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud