Open VLD geeft strijd om gouverneurschap nog niet op

©BELGA

De Vlaamse liberalen weigeren voorlopig groen licht te geven voor de aanstellling van Jan Briers als gouverneur van Oost-Vlaanderen. Dat is te horen in liberale kringen.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is in volle onderhandeling met Gwendolyn Rutten, partijvoorzitter van Open VLD, om een uitweg te zoeken uit de impasse die ontstaan is rond het gouverneurschap van Oost-Vlaanderen.

De N-VA had de onafhankelijke Jan Briers voorgesteld om huidige liberale gouverneur van Oost-Vlaanderen, André Denys, op te volgen. De Vlaamse regeringspartijen - CD&V en sp.a - gingen daarmee akkoord. Maar het botste op verzet van Open VLD, die vanuit de federale regering advies moet geven over de aanstelling van Briers.

Open VLD wil dat de aanstelling van een gouverneur in overleg gebeurt en op basis van een objectieve procedure. Nu is dat een zuivere politieke benoeming. Het is wellicht daarover dat Peeters met Rutten onderhandelt.

Als Open VLD erin slaagt een nieuwe procedure in de wacht te slepen, is het niet uitgesloten dat de liberalen hun verzet tegen Briers opgeven. Maar voorlopig is dat niet het geval. 'Er is nog geen groen licht voor Briers', klinkt het in liberale kringen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud