Open VLD schorst Sihame El Kaouakibi

Sihame El Kaouakibi trad maandag naar buiten in een poging haar onschuld te bewijzen. ©James Arthur

De statutaire commissie van Open VLD schorst Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi zes maanden.

Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi is door haar partij zes maanden geschorst. De statutaire commissie van Open VLD neemt die beslissing als een 'bewarende maatregel'.

Partijvoorzitter Egbert Lachaert had de beslissing voorgesteld. Hij vindt dat El Kaouakibi in alle sereniteit de verdediging moet kunnen voorbereiden tegen de aantijgingen die haar ten laste worden gelegd. Hij merkte ook op dat de partij geen volledige kennis heeft van haar dossier, waardoor de afstand nodig is.

Geen partijvergaderingen

El Kaouakibi blijft lid van het Vlaams Parlement, maar zal minstens tijdelijk als onafhankelijke zetelen. Ze neemt geen deel aan het overleg met de liberale fractie of andere partijvergaderingen.

Het Vlaams Parlementslid ligt onder vuur na beschuldigingen over gesjoemel met subsidies voor haar vzw Let's Go Urban en de satellietbedrijfjes daarrond. Er zijn ook vragen over onduidelijke verkiezingsuitgaven.

Vande Lanotte

Na lang stilzwijgen hield El Kaouakibi maandag een persconferentie waarbij minister van Staat en voormalig sp.a-minister Johan Vande Lanotte als haar advocaat aantrad. Die zei dat het parlementslid zich niet persoonlijk heeft verrijkt, geen misbruik van subsidies heeft gemaakt, maar wel slordig was met haar boekhouding.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud