Overleg rond heropstart scholen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). ©Photo News

Het doel blijft alle scholen op 19 april volledig te heropenen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden, de onderwijskoepels en virologen steken maandagochtend de koppen bijeen. De bedoeling is te beslissen of en hoe de scholen opnieuw de deuren kunnen openen na de paasvakantie.

Toen het Overlegcomité op 24 maart een paaspauze afkondigde en de scholen een week vroeger de deuren moesten sluiten, werd op het onderwijsoverleg beslist in de week voor de paasvakantie geen in afstandsonderwijs te organiseren. Kleuterscholen mochten wel openblijven. Dat veroorzaakte echter veel deining, waardoor uiteindelijk ook heel wat kleuterscholen de deuren sloten.

19 april

Het voornemen was om op maandag 19 april alle scholen volledig te heropenen en 100 procent contactonderwijs te organiseren voor alle leerlingen. Dat is nog steeds de bedoeling, viel voor het weekend te horen bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen, al wil de koepel ook de optie openhouden voor een combinatie van deeltijds afstandsonderwijs en deeltijds onderwijs op de schoolbanken.

Ook Raymonda Verdyck van het Gemeenschapsonderwijs (GO!) acht het mogelijk dat leerlingen van de tweede en derde graad afwisselend online en in de klas les krijgen, zei ze maandagochtend op Radio 1. 'We hopen dat de scholen zoveel mogelijk open kunnen. Het is een zeer zware situatie voor leerlingen en leerkrachten.'

Het is een zeer zware situatie voor leerlingen en leerkrachten.
Raymonda Verdyck
Topvrouw GO!

Veel zal afhangen van de inschatting van de virologen aan de hand van de epidemiologische situatie. Vrijdag gaf viroloog Steven Van Gucht aan dat hij ervan uitgaat dat de scholen wel degelijk opnieuw de deuren zullen openen, eenzelfde geluid is te horen bij coronacommissaris Pedro Facon .

Behalve over de heropening van de scholen worden de violen ook gestemd over het verloop van het derde trimester en de mogelijkheden voor het organiseren van meerdaagse schooluitstappen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud