Parket onderzoekt mogelijke belangenvermenging Lippens

©Photo News

Het Brugs parket voert een opsporingsonderzoek naar de burgemeester van Knokke-Heist, Leopold Lippens, na een melding van belangenvermenging.

Heeft de burgemeester van Knokke, Leopold Lippens, de belangen van zijn gemeente en die van zijn familie vermengd bij het ontwikkelen van woongebied in de polders? Op die vraag zoekt het parket van Brugge een antwoord. Het is een opsporingsonderzoek gestart.

De kwestie draait rond gronden in de Tolpaertpolder, tussen het centrum en Westkapelle. De gemeente wil er landbouwgronden omvormen tot woonuitbreidingsgebied, waardoor er plaats komt voor nieuwe woningen. De eigenaars van die landbouwgronden zien hun eigendom daardoor meer waard worden.

33 percelen

Familieleden van de burgemeester, onder wie zijn kinderen, bezitten er 33 percelen. Door dat belangenconflict had Lippens zich als burgemeester de voorbije jaren moeten laten wraken zodra de plannen voor de Tolpaertpolder werden besproken. Lippens heeft naar eigen zeggen weet van één vergadering waarop hij beter niet aanwezig was geweest. 'Maar dat kwam door een onoplettendheid van de bevoegde dienst op dat ene punt.'

Het Brugse parket bevestigt in de Mediahuis-kranten dat een onderzoek naar Lippens loopt. De basis daarvoor is een in maart vorig jaar afgeleverde forensische audit, uitgevoerd door Audit Vlaanderen, een agentschap van de Vlaamse overheid.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud