Patrick Develtere verlaat beweging.net

Patrick Develtere bij de voorstelling van beweging.net als de nieuwe naam voor het ACW. ©Bas Bogaerts

Patrick Develtere neemt ontslag als topman van de christelijke arbeidersbeweging.

Algemeen voorzitter Patrick Develtere beëindigt na zeven jaar zijn mandaat bij beweging.net om aan de slag te gaan als adviseur bij het European Political Strategy Centre (EPSC) van de Europese Commissie. Dat kondigt Beweging.net zelf aan op haar website.

Het EPSC is een interne denktank van de Europese Commissie, die rechtstreeks advies geeft aan Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker. Develtere start er op 1 juli. 'Het was geen gemakkelijke beslissing om in te gaan op dit aanbod. Maar tegelijk is deze job een uitdaging die aansluit bij de grote maatschappelijke bekommernissen die we ook als Beweging proberen aan te pakken', zegt Develtere bij de aankondiging.

Dat Develtere stopt voor het einde van zijn tweede mandaat, is gezien die voorgeschiedenis opvallend. Toch moet daar volgens insiders niet te veel achter worden gezocht. 'Gezien alles wat hij over zich heen heeft gekregen, is het niet verwonderlijk dat hij voor een nieuwe uitdaging kiest als die kans zich aanbiedt', klinkt het.

Patrick Develtere volgde in 2010 Jan Renders op aan het hoofd van het ACW. In 2011 barstte het Arco-dossier los, waarbij beleggers die via het ACW in aandelen van het gevallen Dexia belegden, sindsdien alsnog proberen hun geld terug te krijgen. In 2014 veranderde de christelijke arbeidersbeweging haar naam van ACW in Beweging.net.

Develtere is 55 jaar en groeide op in Roeselare. Hij doctoreerde in 1994 als sociaal wetenschapper aan de KU Leuven. Na zijn studies werkte hij voor de Internationale Arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties en later voor Wereldsolidariteit, de ontwikkelingsorganisatie van het toenmalige ACW. 

Het dagelijks bestuur van beweging.net zal aan de raad van bestuur een procedure voorstellen voor de opvolging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud