Peeters geeft startschot richting 35.000 publieke laadpunten

©ID/ Sandra Van Watermeulen

Tegen 2025 moet Vlaanderen 35.000 publiek toegankelijke laadpunten tellen. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) komt later deze maand met een projectoproep voor (semi)publieke laadinfrastructuur op privaat domein.

Op aangeven van Peeters keurde de Vlaamse regering vrijdag de visienota Clean Power for Transport 2030 goed. Die bevat de doelstellingen om het transport in Vlaanderen te vergroenen en laadinfrastructuur uit bouwen, om tegen 2030 een CO2-emissiereductie van 23 procent te realiseren.

Om de Europese doelstelling van 1 publieke laadpaal per 10 elektrische wagens te halen, wil Peeters dat er tegen 2025 35.000 laadpunten publiek toegankelijk zijn. 'Door het voorzien van laadinfrastructuur stimuleren we koolstofarme voertuigen en zero-emissievoertuigen bij particulieren en bedrijven', zegt ze.

3 miljoen
Geld voor laadpalen
Minister Lydia Peeters trekt minstens 3 miljoen euro uit voor een eerste project voor (semi)publieke laadinfrastructuur op het private domein.

Eerstdaags wordt de eerste projectoproep voor (semi)publieke laadinfrastructuur op privaat domein gelanceerd. Peeters trekt daar minstens 3 miljoen euro voor uit. Het is de bedoeling dat er langs de snelwegen en gewestwegen verkeersborden met informatie over laadpunten komen.

De procedure om een publieke laadpaal te plaatsen neemt veel tijd in beslag en moet korter, vindt Peeters. Ze wil tijd winnen door vooraf potentiële locaties in kaart te brengen. Die 'potentieelkaarten' zijn nu in opmaak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud