Peeters gelooft Chinese interesse in Ford niet

Kris Peeters (foto: Belga) ©BELGA

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) hecht niet veel waarde aan de belangstelling van het Chinese BYD, een producent van elektrische voertuigen, voor de site van Ford Genk.

‘Er circuleren heel wat verhalen in de media, maar die weerspiegelen spijtig genoeg niet altijd de realiteit, zeker dit Chinees verhaal niet’, klonk het dinsdag na een vergadering van de taskforce die zich buigt over nieuw zuurstof voor de Limburgse economie na het aangekondigde einde van Ford-Genk.

Begin deze maand had de Belg Jean-Luc Deflandre, adviseur van de raad van bestuur van BYD, gezegd dat de site van Ford in aanmerking kwam om er bussen te assembleren, eens BYD in Europa grote busbestellingen zou binnenhalen. De Chinezen hebben ambitieuze plannen in Europa. Maar Peeters heeft daar nog niets over gehoord. ‘Dat is geen serieus dossier’, klonk het. Deflandre wou gisteren niet reageren.

In het Limburgse provinciehuis heeft Vlaams minister-president Kris Peeters vandaag de aftrap gegeven van de werkgroep die na de sluiting van Ford Genk de economische toekomst van de regio moet uittekenen. Het verwerven van de terreinen van Ford en de opleiding van de getroffen werknemers waren de eerste agendapunten.

Medio januari wordt van Herman Daems een eerste nota verwacht. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud