Advertentie
Advertentie

Peter De Roover (Vlaamse Volksbeweging) naar N-VA

Peter De Roover ©wim kempenaers (wkb)

Peter De Roover, de erevoorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB), staat voor de N-VA op de derde plaats van de Antwerpse Kamerlijst.

Peter De Roover, het boegbeeld van de Vlaamse Volksbeweging, staat op de N-VA-Kamerlijst van de provincie Antwerpen. De Roover bestempelt 2014 als 'een belangrijk verkiezingsjaar', waardoor hij bereid was de stap naar de N-VA te zetten. 'Het Vlaams-nationalisme is een poltiek project. Ik wil de clichés die daarover bestaan mee bevechten.'

De Roover is leraar in het technisch onderwijs en is al jaren actief in de Vlaamse beweging. Tot 1987 was hij lid van de Volksunie, waar hij Jan Jambon leerde kennen. Hij verlaat de partij na een reeks interne twisten. In de jaren negentig is hij een actief lid van de Vlaamse Volksbeweging, de onafhankelijke vereniging van Vlaamsgezinden. Als hoofd van de Vlaamse Volksbeweging en politiek redacteur van het maandblad Doorbraak is De Roover stilaan een opiniemaker geworden.

De N-VA heeft zijn kieslijsten sinds gisteren afgerond. Opvallend is dat niet Vlaams minister Philippe Muyters de Vlaamse lijst van de N-VA in Antwerpen zal trekken, maar Liesbeth Homans.

Verder komt ook de Naamse professor staatsrecht Hendrik Vuye op voor de N-VA in Vlaams-Brabant. Vuye is grondwet-specialist aan de universiteit van Namen en adviseerde de N-VA al geregeld. Zo fileerde hij bij de regeringsonderhandelingen in 2010 al het institutioneel akkoord voor Bart De Wever. Hij werd in Franstalig België hard aangepakt voor zijn Vlaamse sympathieën. Met mensen als Vuye en eerder al de econoom-opiniemaker Johan Van Overtveldt koopt de N-VA ernst en politiek-economische expertise in.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud