Advertentie

Poging tot aanslag op Filip Dewinter

©BELGA

Voormalig Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter werd dinsdagmorgen bijna het slachtoffer van een aanslag. Een gemaskerde onbekende hield een tijdlang Dewinters schoonzoon en oudste dochter onder schot.

De partij meldt de poging tot aanslag op haar website. Een gemaskerde en gewapende man stond dinsdagmorgen Dewinter op te wachten aan zijn woning. Die was op dat ogenblik niet thuis, vertelt Vlaams Belang-woordvoerder Sam van Rooy. Hij was samen met zijn echtgenote op reis.

Tijdens zijn afwezigheid passen zijn oudste dochter en schoonzoon echter op zijn huis. De schoonzoon kwam dinsdagmorgen tussen 7 en 8 uur oog in oog te staan met de onbekende. Die was gemaskerd, droeg een zonnebril en capuchon. Hij sprak Engels met een accent. Hij hield de schoonzoon onder schot en vroeg waar Filip Dewinter was.

Toen de schoonzoon antwoordde dat Dewinter op reis was, kreeg de gemaskerde diens dochter in het oog die in de deuropening stond en hoogzwanger is. Hij richtte zijn wapen op haar en vroeg of dat de dochter van Dewinter was. De schoonzoon ontkende en antwoordde dat het een vriendin was. Daarop plukte de gemaskerde een zwarte rugzak uit de bosjes en verdween onverrichter zake.

Dewinters schoonzoon verwittigde de politie, die nu op zoek is naar de man. De zaak is intussen overgedragen van de lokale aan de federale politie.

Het Vlaams Belang wacht nu af of de gemaskerde gevonden wordt, maar gaat volgens Van Rooy zeker klacht indienen. 'Wij gaan ook bekijken of de veiligheid van Filip Dewinter en het Vlaams Belang moet worden opgeschroefd.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud