Ringland zet druk op onderhandelaars

©ringland

Het Ringland Festival wil met de succesvolle opkomst zondag van ruim 10.000 bezoekers extra druk zetten op de Vlaamse onderhandelaars om de overkapping van de Antwerpse Ring effectief mogelijk te maken.

Het Ringland Festival in Antwerpen bracht zondagmiddag ruim 10.000 mensen op de been. De gelijknamige actiegroep hoopt hiermee extra druk te zetten op de Vlaamse onderhandelaars om de overkapping van de Antwerpse Ring op te nemen in de plannen van de Vlaamse regering.

De voorbije week was aan de Vlaamse onderhandelaars Kris Peeters (CD&V) en Geert Bourgeois (N-VA) een onderhoud gevraagd, maar dat werd de actiegroep geweigerd.

'Wordt onze vraag om te overkappen nog wel serieus genomen na de verkiezingen? We hopen dat de vele duizenden mensen die hier aanwezig zijn een duidelijk signaal geven aan de onderhandelaars dat wij gehoord willen worden', zei Ringland-woordvoerder Sven Augusteyns.

Een dertigtal artiesten speelde gratis op het festival. De opbrengst moet dienen om verder studiewerk voor Ringland te financieren en de werking van de actiegroep verder uit te bouwen. Wie wil kon ook symbolisch een vierkante meter Ringland kopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud