Advertentie

Roger Kesteloot blijft topman van De Lijn

©Wim Kempenaers

Het mandaat van Roger Kesteloot als directeur-generaal bij De Lijn is met zes jaar verlengd.

Kesteloot stond sinds 2010 aan het roer bij openbaar vervoersmaatschappij De Lijn. Hij trad er in de voetsporen van Ingrid Lieten, die minister werd in de regering-Peeters. 'Kesteloot kent het huis, levert goed werk en we werken er goed mee samen in het uitvoeren van onze mobiliteitsvisie', klinkt het op het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

De herbenoeming was niet voor de hand liggend. Kesteloot draagt een socialistisch etiket, waardoor er van uitgegaan werd dat de regering van Open VLD, CD&V en N-VA hem zou vervangen.

Bedoeling is dat Kesteloot vanuit De Lijn onder meer de geplande omschakeling van basismobiliteit naar basisbereikbaarheid mee uitvoert en verder werk maakt van een meer vraaggestuurd openbaar vervoer op Vlaams niveau.

Kesteloot (1958) studeerde af als licentiaat politieke en sociale wetenschappen en startte zijn carrière als assistent aan de faculteit toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Tussen 1987 en 1992 werkte hij bij de krant De Morgen en tussen 1993 en 1997 bij de Antwerpse televisiezender ATV.

Sinds 1998 is Kesteloot aan de slag bij De Lijn, waar hij achtereenvolgens de EU-zaken coördineerde en afdelingshoofd van de beleidscel was. Hij was ook jarenlang directeur onderzoek bij de maatschappij. Tussen september 2009 en april 2010 was hij waarnemend directeur-generaal van De Lijn, waarna hij de fakkel van Ingrid Lieten als directeur-generaal van de Vlaamse vervoersmaatschappij helemaal mocht overnemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud