Advertentie

Ruimtelijk plan Oosterweel ligt vast

©BELGA

De Vlaamse regering heeft vrijdag zoals verwacht het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de Oosterweelverbinding goedgekeurd.

De Vlaamse regering heeft vrijdag het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) over de Oosterweelverbinding goedgekeurd. Ze maakt op die manier haar keuze voor het Oosterweeltracé, ook wel het BAM-tracé genoemd, weer iets definitiever. Zo wordt het voor de volgende Vlaamse regering moeilijker om eventueel op die beslissing terug te komen.

Een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) is een plan dat de bestemming aangeeft van een stuk grondgebied. Voor alle percelen in een bepaald gebied wordt zo heel duidelijk wat er kan en wat niet. Op basis van de stedenbouwkundige voorschriften die zijn opgenomen, kunnen daarna stedenbouwkundige vergunningen afgeleverd worden. Een GRUP bevat ook een inspraakprocedure voor geïnteresseerde burgers.

Minister van Mobiliteit Hilde Crevits benadrukte uitgebreid dat er nog informatiemomenten zitten aan te komen. Ze kon dan ook weinig begrip opbrengen voor actiegroepen die al hadden aangekondigd naar de Raad van State te zullen stappen. 'Er is nog de mogelijkheid om van je te laten horen, ik vind het dan ook heel vreemd als actiegroepen nu al aankondigen naar de Raad van State te stappen'. 

De Vlaamse regering koos op 14 februari voor het Oosterweeltracé als oplossing voor het mobiliteitsprobleem in Antwerpen. Dat is het traject dat het dichtst bij de stad ligt. Ze moet de stad beter bereikbaar maken, het sluipverkeer aanpakken en de leefbaarheid van Antwerpen verhogen.

Lees morgen het interview met Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) in De Tijd. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud