Schauvliege en Deprez spreken over uitbreidingsplannen H.Essers

Wouter Deprez

Cabaretier Wouter Deprez uitte de jongste tijd forse kritiek op de plannen die 11 hectare bos doen verdwijnen.

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening en Leefmilieu Joke Schauvliege nodigde Deprez uit voor een tas thee en gaf hem uitleg over de lopende procedure.

Daar is een voorlopige beslissing genomen over het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). Er is een openbaar onderzoek gevoerd tussen mei en juli en de dertien bezwaren die tijdens dat onderzoek werden ingediend, worden nu onderzocht, zegt Schauvliege. Pas nadat al die bezwaren onderzocht en beargumenteerd zijn, kan de Vlaamse regering een definitieve beslissing nemen.

De minister kan geen uitspraken doen over het dossier zolang die procedure loopt.

De uitbreiding zal volgens H.Essers meer dan 400 banen opleveren. Het logistieke bedrijf heeft naar eigen zeggen 18 alternatieve locaties onderzocht, maar geen enkele bleek geschikt.

Deprez is niet akkoord met de voor de uitbreiding noodzakelijke bestemmingswijziging van natuurgebied naar industriezone. Op Facebook uitte hij forse kritiek. De bevoegde minister Schauvliege moest het daarbij zwaar ontgelden. Deprez' berichten werden duizenden malen gedeeld en kregen veel weerklank in de media.

Minister Schauvliege zal Deprez opnieuw uitnodigen als alle bezwaren zijn onderzocht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud