Siegfried Bracke wil paarse meerderheid breken in Gent

N-VA-parlementslid Siegfried Bracke is sinds enkele weken ook officieel ingeschreven in Gent. Voor de Oost-Vlaamse lijsttrekker bij de jongste Kamerverkiezingen is dat meteen het sein om zich in de Gentse politiek te gaan mengen.

Volgens de krant De Morgen wil hij de paarse meerderheid van burgemeester Daniël Termont (sp.a) breken, want 'paars heeft er daar een ongelooflijk potje van gemaakt', citeert de krant de blog van Bracke.

De voormalige VRT-journalist wil zijn kandidatuur nog niet openlijk stellen omdat het nog te vroeg is voor een concreet strijdplan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het doel staat wel al vast. De N-Va wil ruim op tijd aan de poten van de meerderheid van sp.a en Open Vld beginnen zagen.

De N-VA is onlangs ook gestart met 'Traject 2012', een programma om de lokale afdelingen op weg te helpen naar succesvolle gemeenteraadsverkiezingen. Er worden ook zoveel mogelijk lokale afdelingen uit de grond gestampt en de bestaande afdelingen kunnen rekenen op hulp van het partijhoofdkwartier, aldus nog De Morgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud