Advertentie
Advertentie

Sihame El Kaouakibi blijft in ziekteverlof tot december

Sihame El Kaouakibi ©BELGA

Het onafhankelijke Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft een nieuw ziektebriefje ingediend, dat tot eind november loopt. Ze blijft al sinds oktober vorig jaar weg uit het Vlaams Parlement.

Het kabinet van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) bevestigde aan het persagentschap Belga dat het voormalige Open VLD-lid langer in ziekteverlof blijft.

Voor het zomerreces besloot het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement het advocatenkantoor Monard Law in de arm te nemen. Die firma kreeg de opdracht uit te zoeken of er een controlearts kan langsgaan bij El Kaouakibi. Het advies wordt eind september verwacht.

Als Monard Law oordeelt dat een controlearts geoorloofd is, kan bij eventueel misbruik een deel van El Kaouakibi's loon ingehouden worden. Ze zetelt sinds april als onafhankelijke, maar liet zich sinds oktober vorig jaar niet meer zien in Brussel. Gedurende haar ziekteverlof, dat op 31 augustus afliep, had ze recht op haar volledige loon van ongeveer 5.000 euro per maand.

Schadeclaim van 1 miljoen

De oprichtster van het dansproject Let's Go Urban kwam vorig jaar in opspraak na vermoedelijke subsidiefraude. Het doek over haar vzw viel voor de zomer, nadat de stad Antwerpen de samenwerking had stopgezet en de subsidiestroom was opgedroogd. Point Urban, het horeca- en evenementenbedrijf van El Kaouakibi dat de eventlocatie JJ House in Antwerpen uitbaat, legde in februari de boeken neer.

El Kaouakbi en haar partner hangt nog een schadeclaim van 1 miljoen euro boven het hoofd. De curator van het failliete horecabedrijf wrijft hen persoonlijke aansprakelijkheid aan. Op 21 april 2022 zal de rechtbank zich daarover uitspreken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud