Advertentie

Soepele start Gents circulatieplan

De ochtendspits verloopt vlot, maar de echte test wordt 18 april.

In de Oost-Vlaamse hoofdstad is geen sprake van ongevallen of files op de eerste dag dat het verkeer helemaal herzien is. Burgemeester Daniel Termont spreekt van ‘een historische dag voor de stad’.

De eerste ochtendspits na de invoering van een nieuw circulatieplan in Gent is vlot verlopen. Dat is te horen op de tijdelijke commandopost die de invoering van het nieuwe circulatieplan in de gaten houdt.

Enkel aan de Dampoort en de Nieuwe Wandeling was er een vertraging. Aan de Dampoort was er korstondig een probleem met een vrachtwagen. Aan de Nieuwe Wandeling was het één minuut aanschuiven voor de nieuwe lichten. Daar wordt al nagekeken of de frequentie kan worden aangepast.

Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat we op de vroege ochtend staan van een historische dag voor de stad.
Daniël Termont
Gents burgemeester

De ochtendspits verloopt dus vlot, maar de echte test wordt 18 april, de dinsdag na de paasvakantie, zeggen Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) en Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen).

Aanpassingen mogelijk

‘Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat we op de vroege ochtend staan van een historische dag voor de stad', zei burgemeester Termont bij een bezoek aan de tijdelijke commandopost. ‘Dit gaat over een omschakeling van de stad. Ik denk dat we over een paar maanden in een nieuwe stad gaan wonen.’

Volgens de Gentse Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) zal dit de stad veiliger en aangenamer maken. ‘Het plan kan maar slagen dankzij de steun van veel Gentenaars, want uiteindelijk zijn het de Gentenaars die in hun dagelijkse leven zullen voelen wat het circulatieplan betekent.’ Hij herhaalde dat de stad niet zal aarzelen om aanpassingen door te voeren waar nodig.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud