Sp.a-boegbeeld Meeuws schiet zichzelf opnieuw in voet

Tom Meeuws ligt opnieuw onder vuur. ©BELGA

Nadat Tom Meeuws afgelopen weekend kritiek had geuit op 'appartementen die enkel bedoeld zijn voor beleggers', blijkt de Antwerps sp.a-voorzitter zelf een appartement te verhuren in Antwerpen.

In een interview met de krant De Morgen had Meeuws het uitgebreid over de Antwerpse vastgoedwereld. Daarin kwam onder andere aan bod dat het stadsbestuur sommige projecten wel vooruit laat gaan, maar dat die niet voor de noden van de Antwerpenaar bedoeld zijn.

Letterlijk klonk dat zo: 'Het probleem is dat ze niet voor de reëel bestaande noden van mensen bouwen. Meestal gaat het om kleine appartementjes die gericht zijn op beleggers. Je moet 's avonds maar eens kijken hoe weinig licht er in die torens brandt.'

Nu blijkt Meeuws zelf een appartement te verhuren in Antwerpen. De kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws kregen daarover een anonieme tip, en Meeuws bevestigde het verhaal.

Lichttoren

Volgens Meeuws gaat het daarbij wel om een andere situatie dan degene die hij aanklaagde. 'Voor alle duidelijkheid: ik heb nooit gezegd dat ik tegen eigendom of verhuren ben', zei hij aan De Morgen. 'Wel tegen kleine, dure appartementen die in Antwerpen worden opgetrokken en verkocht aan beleggers om daarna leeg te blijven staan.'

Bij Meeuws gaat het om een appartement in de zogenaamde Lichttoren, van architect Bob Van Reeth aan Park Spoor Noord. Die toren werd neergezet door Immpact Vastgoed, een bedrijf verbonden aan bouwpromotor Land Invest.

Samen

Datzelfde Land Invest bracht Meeuws eerder al in nauwe schoentjes. De Antwerpse sp.a-voorzitter had enkele maanden geleden zware kritiek op de schijnbaar innige banden tussen het Antwerpse stadsbestuur en Land Invest, waarna uit gelekt sms-verkeer bleek dat Meeuws zelf nauwe contacten onderhield met de promotor.

Niet lang daarna kwam Meeuws weer onder vuur te liggen, toen bleek dat hij bij De Lijn was moeten vertrekken omdat hij niet de geijkte aanbestedingsmethoden had gevolgd. Daarop spatte Samen, het kartel met Groen in Antwerpen, uit elkaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud