Sp.a Gent steunt Crombez

Sp.a Gent kiest voor Crombez. ©Photo News

De Gentse afdeling van sp.a zal John Crombez steunen bij de nakende voorzittersverkiezingen van de partij. De partijraad volgde maandagavond het voorstel van het partijbestuur daarin.

Met meer dan honderd stemmen voor, geen tegenstem en één onthouding koos maandagavond de partijraad van de Gentse sp.a-afdeling voor de kandidatuur van John Crombez. Ze volgen daarmee het partijbestuur, dat zich eerder al unaniem achter Crombez schaarde.

Op de partijraad nam onder meer de Gentse burgemeester Daniël Termont het woord om zijn geloof in Crombez' kandidatuur te verdedigen. De steun vanuit Gent, met 2.400 leden de op één na grootste afdeling van de socialistische partij, is belangrijk, aangezien een kandidaat-voorzitter 5.000 leden achter zich moet hebben om aan de verkiezing te kunnen deelnemen. Bovendien moeten die leden verdeeld zijn over minstens twee provincies en tien afdelingen.

Eerder besliste onder meer de Oostendse en Kortrijkse afdeling, in West-Vlaanderen, om de kandidatuur van de Oostendenaar te steunen. De leden van sp.a krijgen vanaf 1 april een brief in de bus om te stemmen. Voorlopig zijn er twee kandidaten, naast Crombez maakte huidig voorzitter Bruno Tobback zaterdag bekend zichzelf te willen opvolgen. Met de verschillende kandidaten zal er in Gent nog een vergadering komen, zodat de leden hun motivatie kunnen horen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud