Advertentie

Spons over Vlaamse boskaartruzie

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). ©Photo News

Een mea culpa van Geert Bourgeois (N-VA) is er niet gekomen, maar de Vlaamse minister-president gaf maandag na afloop van een ministerraad aan dat de zaken zijn uitgeklaard.

Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) zal alternatieven uitwerken voor de boskaart die is ingetrokken, zo heeft de Vlaamse regering beslist.

Daarmee zijn de plooien gladgestreken na de politieke commotie die was ontstaan over Bourgeois’ soloslim om de boskaart naar de prullenmand te verwijzen. Vrijdag kondigde Bourgeois plots aan dat een nieuwe boskaart moest worden gemaakt. Dat viel slecht bij coalitiepartner CD&V, want de bevoegde minister Joke Schauvliege wist nog van niets, terwijl het dossier in de voormiddag nog was besproken in de schoot van de Vlaamse regering.

De Vlaamse boskaart had het eindpunt moeten zijn van een discussie over de bescherming van kwetsbaar bos die al ruim twintig jaar aansleept. Het hele dossier zal dus van vooraf aan moeten worden bekeken door het Vlaams Parlement, dat woensdag nog een actualiteitsdebat wil houden over het functioneren van Bourgeois.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud