Stadion zonder steun overheid 'onhaalbaar'

Nieuwe stadion zonder steun van de overheid is financieel onhaalbaar. - Photo News ©Photo News

Zonder de financiële hulp van Vlaanderen en Brussel is zelfs de goedkoopste versie van het nieuwe nationale voetbalstadion onmogelijk. Commerciële investeerders haken massaal af als de overheid niet deels over de brug komt, zo blijkt uit een studie van consultancybureau Deloitte. Dat schrijft De Standaard.

Consultancybureau Deloitte voerde een studie uit naar de haalbaarheid van het nieuwe voetbalstadion, dat gepland is voor op Parking C aan de Heizel. Dat stadion zal voor de volle 300 miljoen euro moeten gefinancierd worden door de privésector, hadden beide betrokken gewesten al laten verstaan. 

Deloitte waarschuwt nu voor een scenario waarbij de overheid niet deels over de brug komt. In dat geval dreigen commerciële investeerders massaal af te haken. De conclusie van de studie is dan ook dat zelfs voor het goedkoopste basismodel, een stadion zonder piste, met open dak, de overheid zal moeten bijschieten. 

Ondertussen gaan de onderhandelingen over het stadion verder. Die zouden in 'constructieve sfeer' doorgaan, vermeldt een bron in De Standaard. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud