Ten laatste op 15 december nieuwe voorzitter Open Vld

Gwendolyn Rutten wordt getipt als nieuwe voorzitter van de liberale partij

De leden van Open Vld kiezen in december een nieuwe voorzitter. De partijraad legde zaterdag de data vast voor de nieuwe verkiezingen van een voorzitter en een partijbestuur. Tussen 1 en 8 december kunnen de leden hun stem uitbrengen. Een eventuele tweede ronde loopt tot 15 december. Uiterlijk op die datum weten we wie Alexander De Croo opvolgt als voorzitter van Open Vld.

Wie zich kandidaat wil stellen, heeft daarvoor tot 10 november de tijd.

De Vlaamse liberalen moeten op zoek naar een andere voorzitter. Huidig voorzitter Alexander De Croo wordt vicepremier in de federale regering en kan zichzelf niet opvolgen aan het hoofd van de partij.

De partijraad besprak zaterdag ook de resultaten van de voorbije lokale verkiezingen. Bij de provincieraadsverkiezingen behaalde Open Vld 14,6 procent of een procent meer dan bij de federale verkiezingen van 2010. Bij de gemeenteraadsverkiezingen verloor Open Vld terrein. Toch zullen de liberalen in 122 gemeenten deel uitmaken van de coalitie en leveren ze in 65 gemeenten de burgemeester. Dat zijn er vier minder dan zes jaar geleden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud