Advertentie

Toeloop naar opleiding verpleegkunde valt stil

©Bergh, Marcel/Hollandse Hoogte

Vorig jaar is het aantal mensen dat een opleiding verpleegkunde volgt gestegen met drie procent. Dat is minder sterk dan de voorbije jaren toen er telkens een stijging was van tien procent. Vooral het aantal hoger opgeleiden dat zich omschoolt tot verpleegkundige is gedaald. Dat bericht deredactie.be donderdag.

Dat hoger opgeleiden niet meer financieel ondersteund worden tijdens de opleiding door VDAB, zorgt voor minder inschrijvingen, zegt zorgambtenaar Lon Holtzer.

'Ik begrijp wel de keuze van de VDAB om vooral in lagergeschoolden te investeren of in mensen die hun huidige job wegens ziekte of handicap niet meer kunnen uitvoeren. Maar daardoor hadden we vorig jaar dus 300 kandidaten minder', zegt Holtzer. Het gaat om zogenoemde zij-instromers, mensen die al een job of een hoger diploma hebben maar zich willen omscholen tot verpleegkundige.

Holtzer doet een oproep aan de VDAB: laten we onze goeie samenwerking verderzetten en in de toekomst niet enkel op basis van een diploma mensen naar de opleiding sturen, maar vooral geschikte kandidaten kiezen met een hart voor de zorg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud