Troostprijs voor Christophe Peeters in Gent

Christophe Peeters (vooraan) en Mathias De Clercq. ©BELGA

Christophe Peeters, de opzijgeschoven schepen van Open VLD in Gent, wordt ondervoorzitter en over drie jaar voorzitter van de gemeenteraad van Gent. Maar dat is geen fulltime job. Dus moet hij op zoek naar een andere job.

Zo lijkt de crisis in de Gentse Open VLD bezworen. De gemoederen raakten er verhit nadat Christophe Peeters door de Open VLD-leden was weggestemd als schepen. Sami Souguir kreeg meer stemmen en werd dus schepen, ondanks de jarenlange ervaring van Peeters.

Om te vermijden dat Peeters als onafhankelijke in de gemeenteraad zou zetelen en keet zou schoppen tegen zijn voormalige partijgenoten, ging burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) met Peeters om de tafel zitten.

Nieuwe functie

Eerder op de dag kwam een compromis uit de bus. Peeters wordt ondervoorzitter van de Gentse gemeenteraad, een functie die gecreëerd werd door het nieuwe stadsbestuur. De komende drie jaar vult Peeters die in. Na drie jaar wordt hij voorzitter en volgt hij Zeneb Bensafia (Groen) op.

Dat is evenwel geen fulltime job. Een voorzitter krijgt maximaal dubbel presentiegeld. Peeters moet dus op zoek naar een job, wellicht in de privé.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Stephanie D'Hose over drie jaar voorzitter van de gemeenteraad zou worden. Maar zij neemt vrede met de job van fractieleidster van Open VLD in de gemeenteraad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud