Twee Indiase bedrijven betreden Europese markt via Zeebrugge

Joachim Coens, voorzitter en gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge (foto: Dominic Verhulst)

Twee Indiase spelers gaan via de haven van Zeebrugge hun distributie in Europa verzorgen. Dat meldt Joachim Coens, de gedelegeerd bestuurder van de haven, tijdens de Vlaamse handelsmissie in India.

In de Indiase havenstad Chennai slaagde de delegatie van het havenbestuur erin om twee Indiase spelers naar Zeebrugge te lokken. Het gaat om Emrald Tyres, de grootste producent van banden voor havenmateriaal en zware machines in India. Ze exporteren wereldwijd en zullen vanaf januari 2012 hun Europese distributie organiseren vanuit Zeebrugge. Ook Super Auto Forge, een Indiase producent van auto-onderdelen, zal de haven van Zeebrugge gebruiken voor zijn Europese logistiek.

Joachim Coens, de voorzitter en gedelegeerd bestuurder van het havenbestuur, is opgetogen: ‘De komst van twee Indiase spelers versterkt de rol van Zeebrugge als hub voor de automobielsector.’ De haven van Zeebrugge is al jaren actief in India. In 1997 tekende ze een akkoord met de haven van Chennai en in 2010 met de haven van Mumbai, de economische hoofdstad van India.

De economische missie van Flanders Investment & Trade onder leiding van minister-president Kris Peeters begint vrijdag aan haar laatste dag. In de zuidelijke havenstad Chennai heeft Peeters onder meer een afspraak met minister van scheepvaart G.K. Vasan. Er staat ook een bezoek aan de havenautoriteiten op het programma met delegaties van de havens van Antwerpen en Zeebrugge en de baggeraars DEME en Jan De Nul.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud