Advertentie
Advertentie

'Van Brempt komt aan hoofd Antwerpse sp.a'

Kathleen Van Brempt wordt genoemd als nieuw Antwerps sp.a-fractieleider. ©BELGA

Kathleen Van Brempt ligt in pole position om Yasmine Kherbache op te volgen als sp.a-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad. Bemiddelaars Robert Voorhamme en Inga Verhaert schuiven haar dinsdagavond naar voor op het partijbureau, zo stelt Gazet van Antwerpen.

Eind april gooide Yasmine Kherbache de handdoek als sp.a-fractieleider in Antwerpen en voorzitter van de lokale sp.a-afdeling. Officieel om gezondheidsredenen, maar vermoedelijk heeft de heisa die de Antwerpse sp.a de afgelopen maanden in haar greep hield, ook een rol gespeeld. Nadat Kherbache in februari al haar fractieleiderschap ter beschikking had gesteld, waren ex-schepen Robert Voorhamme en gedeputeerde Inga Verhaert al ingeschakeld om de plooien glad te strijken. 

Zij zouden volgens Gazet van Antwerpen dinsdagavond de naam van Kathleen Van Brempt naar voren schuiven als nieuw Antwerps boegbeeld. De positie van Antwerps sp.a-fractieleider heeft enig gewicht: de persoon moet het in de gemeenteraad vanuit de oppositie opnemen tegen burgemeester Bart De Wever (N-VA). Antwerpen is een belangrijk strijdtoneel voor sp.a voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Van de twaalfkoppige fractie in de Antwerpse gemeenteraad kwamen alleen maar de vijf leden in aanmerking die ook in een parlement zetelen. Daaruit zou de naam van Van Brempt als oplossing gekomen zijn. Zij wordt dinsdagavond naar voren geschoven op het partijbestuur. 

De Antwerpse sp.a kiest in juni ook een nieuwe lokale voorzitter en ondervoorzitter. Nadat Kherbache aftrad nam het Ekerse districtsraadslid en huidig partijsecretaris Elke Van Espen al de dagelijkse organisatie van de Antwerpse afdeling op zich. De bemiddelaars zouden haar dan ook voordragen als voorzitterskandidaat. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud